13 Ocak 2020 Pazartesi

Topraklama ve yalıtkanlık direncini ölçme

Siemens Kaçak Akım Rölesi-Residual-Current-Protective-Devices. Topraklama hakkında plcsitemiz tarafından yazılan gönderiler. Sağ tıklatıp farklı kaydey”.


Meger “ topraklama kaçak ölçüm cihazı” topraklama tesisatının yeterliliğini veya hattaki kaçakları ölçmeye yarar. Bunlar özel olarak imal edilmiş cihazlardır. Kablolar arası yalıtkanlık direnci ölçme işlemi kesinlikle enerji altında yapılmamalıdır. Toprağın yalıtkanlık direncini ölçen, ölçü aletlerine de meger denir.


Megerlerin ölçme kısmında ise iki adet bobin bulunur genellikle ve bunlar da akım ve gerilim olmak üzere iki farklı türe ayrılır. Direnç Ölçme Düzeneğini Kurma. Yani kısa problarla uzun mesafelerin yalıtkanlık direncini ölçmek mümkün değildir. Bu sayede siz de kolaylıkla topraklama megeri kullanarak tesisatınızın topraklama direncini ölçebilir.


Topraklama ve yalıtkanlık direncini ölçme

Kuvvet Tesisatı Döşeme Yöntemleri 22. Motor ve Şalter Bağlantıları 24. Beton Kanal İle Montaj 28. Busbar Kanal İle Montaj 29. Endüstriyel Fiş, Priz Ve Panolar 31.


Atelye İç Aydınlatması 33. Bu tip aletlerde bir ölçü aletinin uygulayacağı gerilimin. Bu ölçü aletleri hem analog hem de dijital olarak üretilmektedir. Megerler;yüksek gerilimin üretildiği kısım ve ölçme kısmı olarak iki ana bölümden meydana gelir.


Topraklama ve yalıtkanlık direncini ölçme

Birde topraklama ohmajını ölçmek için topraklama megerleri vardır. Yalıtkanlık direncini direkt olarak ölçen aletlere meğer denir. Kısmı: Eski tip megerlerde, kollu ve yüksek gerilim üreten D. Binaların paratoner sistemi montaj ve bağlantılarını yapabilme kabiliyetini kazanır.


Yapı kuvvet tesis bakım onarımını yapmak yeterliklerini kazanacaktır. HATA AKIMI KORUMA AYGITI. Toprak ve yalıtkanlık direnci ölçen aletler 2. Elektrik iç tesisleri yönetmeliği B. Aşağıdakilerden hangisi topraklama çeşitle-rinden değildir?


Bu ölçme işlemi kesinlikle enerji altında yapılmamalı. Böylece ölçme sonuçlarının güvenirliliği ve doğruluğu daha da iyileştirilmektedir. Teknik Paylaşım Platformu, teknik içerikli bilgi ve tecrübelerin paylaşımı için teknik elemanlar tarafından hiçbir maddi çıkar söz konusu olmadan kurulmuştur.


Megger “ topraklama kaçak. Scribd es red social de lectura y publicación más importante del mundo. Yukarıda belirtilen ölçme ve denemeler sonucunda anormal bir durum tespit edilerek tamir ve bakımları yapılır. Biri topraklama direncini ölçeceğimiz Referans noktasına. Diğer ucu yaklaşık 20mt sağına - Toprağa çakılan bir.


Test Cihazları, yalıtkanlık direncini ölçen test cihazlarıdır. Farklı kademelerde doğru akım üreten bir jeneratördür. V’a kadar ölçme yeteneği vardır. Sayacın iki aralığı vardır. Mohm dan 20Mohm’a kadar diğer aralık ise dan 500Mohm’a kadardır.


UNI-T UT-5Dijital Dünya Tester. Aletin uçlarına direncini ölçebileceğimiz birşey bağlanırsa manyeto kolunu çevirdiğimizde aletin hem akım hem de gerilim bobininden geçen akımın oluşturacağı manyetik alanlar zıt yönlüdür. Bu değerlerin yüksek çıkması tesisatın izolasyonu için iyidir.


RETEÇ KISMI:Eski tip megerlerde. Yeni tip megerlerde ise alet içindeki pilin gerilimini yükselten. LÇME KISMI: Megerlerin ölçme. Omik, kapasitif, endüktif devrelerde akım, gerilim, güç vektörleric. Modül Kitapları ve Yardımcı Kaynaklar.


Anlatım, soru-cevap Gösteri, uygulama. Yeterliliğin kazanılmasında uygulanacak ölçme , değerlendirme ve değerlendirici ölçütleri. Yüksek gerilim sigortalarının kullanılma sebeplerini öğrenecektir. Transformatörlerin önemini, genel tanımını ve yapısını öğrenecektir. Bu gibi tehlikeli durumların önüne geçebilmek adına cihazlar ile içindeki bölümlerinin aralarında mutlaka yalıtkanlık sağlanmalıdır.


Topraklama ve yalıtkanlık direncini ölçme

Güç devresinin iletkenleri ile koruyucu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar