29 Aralık 2016 Perşembe

Röle koordinasyonu

Röle koordinasyonu

Kaynaktan en uzaktaki tüketiciye ardarda bara sistemlerinden oluşan sistemde (Şekil 1), bir arızayı gören rölelerin kaynaktan uzak olanın daha önce, yakın olanın ise daha sonra çalışmasına seçici çalışma denmektedir. Bu şekilde çalışmayı sağlayan ayar sistemine ‘ röle koordinasyonu denir. Sistemin bu kadar karmaşık çözüm gerektirmesi, kaynağa en yakın.


Röle koordinasyonunu sağlama ile seçici kısa devre koruması iletim ağları için dikkat edilmesi konulardandır. Bu yazımızda röle koordinasyonu ve seçici kısa devre koruması konusunu hesaplamalarıyla inceledik. Yük Akışı Analizi Yük akıı analizinde, generatörlerin devrede olduğu ve tesisin TEİA‟a bağlı olduğu durum ele alınmıtır.


Böylece röle koordinasyonu sağlanarak arızalar en kısa sürede giderilmiş ve sistem kararlılığı sağlanmıştır. Kurulan ring şebeke sistemi ile yapılan simülasyon ve analizler sonucunda, kısa devre anı ve sonrasına ait senaryolar oluşturularak sistem geliştirilmiştir. Bu rölenin CWC röle leri ile koordinasyonu Amper kedemesi ve zaman ayar kpdnmesi krlanılırak rağlana bilmiştir.


Röle koordinasyonu

Nötr Direnç Gerilim Koruma Ayarı 18. Röle bobininin beslediği büyüklük düşük olduğundan duyarlılıkları yüksektir. Devre gerilimli iken röle üzerinde ayar, bakım ve test çalışmaları yapılabilir. Statik rölelerin özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz: Beslendikleri akım transformatöründen daha az güç çeker. Trafoların çalışma prensipleri ve tipleri 2. Dağıtım ve güç trafoları yardımcı techizatı 3. SEKONDER RÖLELER VE RÖLE KOORDİNASYONU.


Bu dört adımın tamamlanmasıyla IEC-SI sistemine göre röle koordinasyonu tamamlanmış olur. Ayrıca röle koordinasyonunda akım transformatörleri dikkatle incelenerek sistem koordine edilmelidir. Aşağıda aşırı akım nedeniyle servis harici olan bir TM de yapılan röle koordinasyonu ile ilgili bir çalışma sunulmuştur. Umarım ilgilenenlere faydalı olur.


Bu çalışmada 1kV transformatör merkezlerinde, güç transformatörü giriş ve çıkış fiderleriyle orta gerilim dağıtım fiderlerinin optimum ters zamanlı aşırı akım röle koordinasyonu , ceza fonksiyonuyla durdurmalı Genetik Algoritmalar (CFD-GA) yöntemiyle yapılmıştır. V seviyesindeki transformatör merkezlerinde ters zamanlı selektif aşırı akım röle koordinasyonu problemi çok boyutlu sınırlayıcılı bir problemdir. Bu durumda, bütün rölelerin zamanlı elemanları saniyelik sabit zaman gecikmesine ayarlanabilir ve röle koordinasyonu , her akım değeri için o akım değerinde çalışması mümkün olan iki rölenin çalışma zamanları arasında saniyelik fark kalmaktadır. Akman Enerji olarak Trafo Merkezleri, Kumanda, Kontrol, Ölçü ve Koruma Sistemleri, Elektrik Santralleri ile bu tesislere ait belirli ünitelerin tasarım, test ve işletmeye alınması ve SCADA çalışmalarını uzman çalışanlarımız ile birlikte yürütmekteyiz.


Röle Koordinasyonu Kaynaklı Arızalar Röleler enerji sistemlerinde sistemi anormal şartlardan koruyan ekipmanlardır. Enerji iletim hatlarının nümerik mesafe röleleri ile korunması. Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, 306s, İstanbul.


Aşırı akım rölesi, empedans rölesi ve diferansiyel röle ile koruma yapılması. Aşırı gerilimlere karşı koruma düzenekleri. Generatör, hat, transformatör ve motor korumaları.


Parafudrlar, koruma hatları, atlama aralıkları. Yeni bir yöntem olan CFD-GA yönteminin, aşırı akım röle koordinasyonundaki performansına vurgu yapılmıştır. Bu yöntem, selektivite bölgeleri arasındaki zaman farkı esnekliğiyle her çeşit aşırı akım röle koordinasyonu yapabilen bir yöntemdir. Röle üzerinde bulunan üniteler Akım set ( Is(A) ): Aşırı akım koruma gerçekleştirilirken, röle tepki değerini amper cinsinden belirlemekte, akıma göre röle koordinasyonu gerçekleştirebilmek amacı ile kullanılır. CFD-GA ile hem geleneksel ani ayar mecburiyetli hem de ani ayarsız aşırı akım röle koordinasyonu uygulamaları yapılmıştır.


Röle koordinasyonu

This is RÖLE KOORDİNASYONU by Elektrik Mühendisleri Odası on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them. Sözlü ve yazılı iletişim becerisi. Sekonder ( röle bağlantı) proje okuma bilgisi. Temel çalışma mevzuatı bilgisi. Bir sistemin sabit zamanlı röle ile koordinasyonu Sabit zamanlı röle koordinasyonunda tüketiciden kaynağa doğru gelindikçe artan bir zaman ayarlanması yapılır.


Röleler - Sub Minyatür PCB Röleler - Ultra İnce PCB Röleler - Minyatür PCB Röleler - Röle Arayüz Modülleri - Röle Arayüz Modülleri - Minyatür PCB Röleler - Minyatür PCB Röleler - Minyatür PCB Röleler - Minyatür PCB Röleler - Minyatür PCB Röleler - Finder Röleler. Zamanı iyi kullanma becerisi. Hakan Aslantaş adlı kullanıcının Kariyer.


Tramvay DC sistemleri primer ve sekonder koruma koordinasyonu. Arıza akımlarının normal yük akımlarından çok daha fazla olduğu durumlarda, röle zaman koordinasyonunu yapmak daha kolay olur. Aksi taktirde, kaynağa yakın yerde aşırı bir zaman gecikmesine neden olunabilir. Bunlara dayanarak ve elektronik bir elemanın çalısma hızının ne kadar düsük olduğu göz önüne alınarak, elektronik elemanlarla olusturulan koruma devreleri mekanik röle koordinasyonu ile olusturlan koruma devrelerine göre daha verimli olması olması sonucu çıkarılabilir. Aşağıdaki projelerde gerekli trafo kapasite, kompanzasyon, primer-sekonder teçhizat seçimi ve kesit, topraklama, kısa devre ve röle koordinasyon , motor yolverme hesapları da dahil olmak üzere cad ortamında proje dizaynının.


Tesisin işletme ve arıza durumları için kritik koşulları belirlenmeli, arıza anında tesise zarar vermeden gerekli açma yapılmalıdır. Maxima Enerji, GES santrallerinde bakımonarımın önemi konulu yazı dizisine bu hafta röle koordinasyonu kaynaklı arızalar ile devam ediyor. Kaynağa en yakın olan röle , en uzun çalışma süresine sahiptir.


Görünen o ki bakındığınız her ne ise bulamıyoruz. Selektiviteyi sağlayacak şekilde set değerleri tanımlanmalıdır. Belki arama özelliği yardımcı olabilir. Mühendislik alanında verilen tüm hizmetlerimiz ulusal ve uluslararası standartlar dikkate alınarak bu standartlar ile uyumlu yazılım ve mühendislik yöntemleri ile yapılmaktadır.


Ayrıca karışık tabanlı röle koordinasyonu uygulamasında daha fazla sayıda deneyde daha düşük uygunluk ortalaması elde edilmiştir. Algoritma ile elde edilen röle açma süresi ayar değeri (TMS) dinamik bir şekilde güncellenerek röle ile haberleştirilmiştir. Aşırı Akım Röle Eşgüdümü ( Koordinasyonu ), seçici çalışma, röle koordinasyonu.


Sistemi yoğunluklu olarak kullanılan ters aşırı akım röleleriyle koordine edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar