28 Aralık 2016 Çarşamba

Ultrasonik seviye ölçer

Ultrasonik seviye ölçer

ULTRASONİK SEVİYE SENSÖRÜ. Ultrasonik Seviye Sensörü - Ultrasonik Seviye Ölçüm ech3seri. Titreşimli Silo Seviye Sensörü Şalteri Sivici VBR3seri.


Enstrümanlar kompakt veya ayrık versiyonlu olarak temin edilebilir. Bu ölçüm prensibi kolay planlama ve montaj, hızlı ve güvenli devreye alma, uzun servis ömrü ve düşük bakım maliyetiyle. Bu sinyaller ürün yüzeyi tarafından yansıtılır ve yansıtılan bu sinyaller cihaz tarafından tekrar toplanır. Küçük boyutlardaki aşırı buhar, nem ve basınç olmayan depolama tanklarında, aşırı rüzgar almayan dış ortamlarda sorunsuz kullanılabilir. RS4Modbus seri portu ile PLC olmayan uygulamalarda GPRS veri toplama uygulamalarında ekonomik bir alternatiftir.


Cihaz gönderilen ve alınan pulsların arasındaki zamanı (t) ölçer. Cihaz, zamanı (t) ve sesin yayınım hızını (c) kullanarak sensor ile ürün yüzeyi arasındaki mesafeyi (D) hesaplar. Cihaz, sinyalin aktarılması ve alınması arasındaki süreyi ölçer. Cihaz, sensör membranı ile ürün yüzeyi arasındaki mesafeyi hesaplamak için ölçülen süreyi ( ve ses hızını ) kullanır. Yenilikçi ölçüm cihazı ve datalogger Universal Akıllı Enstrüman (USI), tek cihazla çoklu parametre ölçümü yapar.


Yapışkan ve Aşırı Kirli Sıvılarda Seviye Ölçümü Yapışkan veya aşırı kirli sıvı dolu tankların seviyesini ölçmek diğer sıvılara göre daha zordur. Zemin depolama tankları için idealdir. Seviye sensörünün tüm ölçüm aralığı boyunca sıvının doğrudan bir görüntüsüne sahip olduğu bir montaj yeri bulun. Sıvı kapları ya da borular ve Akış boyutu çeşitli düzeyini ölçmek için kullanılabilir.


Kanalizasyon, aşındırıcı yerler, drenaj. Enstrüman aşağıdaki özelliklere sahiptir: l Güç kaynağının yüksek kaliteli güç kaynağı modülünün seçimi üzerindeki devre tasarımı, yüksek stabilite ve güvenilirliğe sahip bileşenlerin seçilmesi ve tamamen aynı tipte ithal aletin yerini alabilir. Aynı zamanda ATEX Zone 0’a göre sertifikalı olup yanıcı gaz bulunan ortamlardaki tankerlerin seviye ölçümü için de kullanılabilir. Küçük boyutlarda aşırı buhar, nem ve basınç olmayan depolama tanklarında, aşırı rüzgar almayan dış ortamlarda sorunsuz kullanılabilir. LCD ekran ve konfigürasyon ayarlarını yapmak için tuş takımı bulunmaktadır.


Ultrasonik seviye ölçer

Etrans-UL oldukça kolay monte edilir ve temas etmeden de ölçüm yapabilmektedir. Cihaza ayar yapmak istediğinizde ekran üzerinden ya da dilerseniz PC ile uzaktan ayar olanağı tanır. Fiyat açısından ekonomik olan cihaz, yapısal olarak sağlamdır ve.


Standart uygulamalar için ultrasonik sensörlerle sıvılarda ve katı malzemelerde seviye ölçümü. MICROSON ile ölçüm MICROSON ultrasonik seviye sensörü özellikle sıvıların kolay proses şartları altında ölçümü için uygundur. Endüstriyel ölçüm cihazları “ seviye , akış, sıcaklık, basınç, analitik ölçüm ve kalibratörler” konusunda uzun yıllara dayanan saha tecrübemiz ile işletmeleriniz için çözüm ortağı olmak niyetindeyiz.


Ultrasonik seviye ölçer

Analitik Ölçüm Cihazları. Basit standart uygulamalarda, ultrasonik sensörler sıvılar ve katı malzemeler için idealdir. Türkiye’de Otomasyonsuz Fabrika Kalmasın” sloganıyla yola çıkan dergi, Türkiye endüstrisinin otomasyon konusunda bilgilendirilmesini kendisine misyon edinmiştir. Toz Halindeki Silolarda Seviye Ölçümleri Çimento , kireç , talaş tozu ,alçı ,alkid vb bir çok aşırı tozuyan proseslerde değişik ölçüm prensipleri kullanılır.


Mesela, ultrasonik ya da radar seviye anahtarları çok daha küçük boyutlarda daha kesin sonuçlar verdiği için buralarda kullanılabilir. Sadece su gibi sıvılar bir seviye ölçer kullanılarak izlenip kontrol edilmemeli, silolar ya da benzer sistemlerdeki dökme malzeme de dolum sırasında kontrol edilmelidir. Günümüzde sıvı ve katı maddelerin seviye ölçümlerini etkin ve başarılı olarak ölçebilen ultrasonik seviye transmitteri birçok alanda kullanılan bir seviye ölçüm cihazıdır. Bu sebeple oldukça tercih edilen bu cihaz net sonuçların elde edilmesini sağlar.


Ultrasonik seviye ölçer

Yoğuşma etkilerilerini azaltmak için kendi kendini temizleme özelliği. Aralığı (Sıvı) - Ölçüm Aralığı (Katı) - ÜRÜNLER. Kardeş, ultrasonik seviyeler tabiki buhardan etkilenir. Havuzlarda yada üzeri açık tanklarda böyle bir sorun olmaz.


Sensör yüzeyinde damlalar olacak kadar nem olursa ancak, sorun çıkarır. Radyometrik sensörler en zorlu proses koşulları altında bile güvenli bir çözüm sunar. Cihazın temel uygulama alanları arasında petrol platformlarında, boru hatlarında, terminallerde, yükleme ve boşaltma istasyonlarının yanı sıra yüzer üretim, stoklama ve boşaltma tesislerinde hidrokarbon akış ölçümleri yer. Yüksek çözünürlük daha kesin ölçüm sonuçları elde edebilmeye olanak tanır. Endüstriyel uygulamalarda ultrasonik sensörler, sıvı seviye algılama, akışkanlık algılamada, ahşap, kağıt, cam, şişe vb.


Echo serisi ECH-3serisi ultrasonik seviye sensörleri, ultrasonik ses dalgaları aracılığıyla özellikle sıvılarda kontaksız seviye ve hacim ölçümünde kullanılır. Transmiter telli tip LCD ekranlıdır. Vorteks - Puls Çıkış DVZ-. Bypass Seviye Göstergesi (plastik) NBK-16. O da böylece yüksek- seviye ölçüm teknolojisi kategorisinde sıkıca yerleştirerek, ileri teknolojiye dayalı aero-uzay endüstrisinde daha özel bir rol veren, ticari üretimin her gün ihtiyaçlarını karşılamak mümkün değildir.


Açık kanallardan anlık olarak geçen su miktarının tespiti ve sürekli takibi için kanal üzerlerinde kurulan platformlar vasıtasıyla suya temas etmeden ölçüm yapma teknolojisi kullanılarak yapılan ölçüm yöntemidir. Sensörden çıkan ses dalgası tank içinde yayılarak ölçülecek malzemenin üzerinden çarpar ve yansır. Termal Kütle Akış Ölçer (13) Basınç Ölçümü.


Sektörde ultrasonik seviye ölçüm sistemi daha çok, hammadde silolarında, kırıcı ünitesi beslemesinde, taşıyıcı bantlarda, klinker ve çimento silolarında ve ön homojenizasyon ünitesinde istifleyici (stacker) kontrolü için kullanılmaktadır. Açık sulama kanallarında eski tip şamandralı limigraf cihazlarınadan kurtulun. Wale su yüzeyine gönderdiği ultrasonik ses dalgaları ile temassız bir şekilde su seviyesini ölçer. Milleme sonucu oluşan yığıntılardan etkilenmez.


Seviye tespiti ve sürekli seviye ölçümüne yönelik E-direct sensörler, siviçler ve transmiterler, su ve atık sudan, gıda ve kimya endüstrisine kadar birçok ölçüm uygulamasında kullanılmaya uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar