27 Eylül 2018 Perşembe

Bilgisayar güç kaynagı

Güç Kaynaklarıbilgisayar güç kaynağı veya power supply diye adlandırılır. Bir çok kategoride elektronik ürünlerin satışını yapan alışveriş sitesi. Kesintisiz güç kaynaklarında genel olarak bilgi alabildiğiniz ekran veya ışıklandırma sistemi bulunmaktadır.


Dolayısıyla, bilgisayarınız için seçeceğiniz bilgisayar güç kaynağı sahip olduğunuz masaüstü bilgisayarın marka ve modeline uygun olmalıdır. Güç kaynağı yetersizliği aynı zamanda yanmalara ve anormal şekilde çalışmalara da yol açabiliyor. Güç kaynağı genellikle bilgisayar içerisinde metal bir kasaya yerleştirilen, içinde transformatör veya elektronik devreler bulunan, bilgisayar birimlerinin düzgün bir biçimde çalışması için gereksinim duyulan farklı gerilim değerlerinde doğru akım sağlayan donanımdır. Bu tip riskleri minimuma indirmek için size uygun bilgisayar güç kaynakları UPS akü modelleri arasından birini tercih ederek, elektrik kesintisinin bilgisayarınıza vereceği zararlarını en aza indirebilirsiniz.


VA çıkışlı bir güç kaynağı almanız yeterli. Eğer daha önceden bilgisayar donanımları hakkında bilgi ve tecrübe sahibi değilseniz güç kaynağı değiştirme işlemi size biraz karışık gelebilir. Biz de bu yazımızda PSU değiştirme işlemini nasıl yapabileceğinizi resimli olarak anlatacağız. Elektrik problemleri olan bir evde ya da iş yerinde bilgisayar kullanıyorsanız ya da olası elektrik problemleri esnasında bilgisayarınızı korumak istiyorsanız, satın almanız gereken birtakım ürünler bulunmakta. Bu ürünlere kısaca UPS ya da güç kaynağı adını veriyoruz.


Seasonic, Silverstone ve diğer efsaneler burada! Bilgisayar da bu cihazlar arasında yer alıyor. Bunların başında ise bilgisayar ve bilgisayar sistemlerine bağlı çevresel bileşenlerden (modem, yazıcı, fax v.s) geliyor.


Her bilgisayarda muhakkak birtane bulunan ve güç kaynağı olarak adlandırılan donanımdan bahsedelim biraz. Aslında patron odur,ne işlemci ne ramlar ne ekran kartları o olmadan anlamsız. Gün geçtikçe bilgisayarlar gelişiyor ve güçleri artıyor. Bununla doğru orantılı olarak güç gereksinimleride artıyor.


Bilgisayar güç kaynagı

Power Suppy de güç değerini watt belirler. Sitemiz ile ilgili gelişmelerden haberdar olmak için mail listemize üye olunuz. Benim merak ettiğimi yazayım.


Denedim sn bile tutamadı bilgisayarı. Normal şartlar altında bilgisayar güç kaynakları tek kanal üzerinden yüke bindirildikleri zaman, 300W bir güç kaynağı 12V da 8-10A yakın akım verebilir şeklinde üzerlerinde yazar. Ancak 2A 24V da 48W gibi bir güç yapar. Laptop güç kaynağı , iyi kalite Ürün Arama Laptop güç kaynağı , Laptop güç kaynağı alibaba. TX bilgisayarınızdan tam performans almanızı sağlayacak, stabilite ve kalitenin yeni adı PowerMAX Serisi 300W güç kaynağını tasarladı.


Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek adına internet sitemizde çerez kullanılmaktadır. Bu çalışmamızda eski bir bilgisayar güç kaynağını Laboratuvar tipi güç kaynağına çeviriyoruz. Güç kaynağı bilgisayar kasasının içerisinde bulunan bölmeye yerleştirilen, içinde transformatör veya elektronik devreler bulunan, bilgisayar birimlerinin düzgün bir biçimde çalışması için gerekli olan enerjiyi sağlayan donanımdır. Bu güç kaynakları ups ile bilgisayarlar da kesintisiz bir çalışma sistemine kavuşmuş olur.


Bugün başta cep telefonları ve bilgisayarlar olmak üzere pek çok elektronik eşyada cihazın ihtiyaç duyduğu gücü sağlayan donanımlar olarak kullanılmaktadır. Sipariş (1) İstek Listesine Ekleyin. Güç Kaynağı : Valx 430W Akım Korumalı 120MM Fan - Sıfır Garantili Takım_Tamam. Güç kaynağı olmadan bilgisayar plastik ve metal dolu bir kutu olmaktan ileri gidemez.


Bilgisayar güç kaynagı

Güç kaynağının asıl yaptığı şey evinize gelen alternatif akımı (AC) bilgisayarınızın ihtiyacı olan direk akıma (DC) çevirmektir. Tavsiye edilen güç kaynağı : Watt! Listelenen Watt değerleri, her bileşenin maksimum watt değeridir.


Toplam miktar ise tüm cihazların aynı anda maksimum watt değerlerinde çalışması durumuna göre hesaplanmıştır. Normal çalışma koşullarında bu değere hiçbir zaman ulaşılmaz. RF gürültüsü, yıldırım çarpması, radyo iletimleri ve bilgisayar kesintisiz güç kaynağı tarafından meydana gelebilir.


Gürültü, hatalı data iletimine ve bilgisayar işlemi yazıcı veya terminal hatalarına neden olabilir. Sinüs dalga şeklinin bozulmasına sebep olur. Peki tam olarak kesintisiz güç kaynağı (UPS) nedir?


Ayrıca bilgisayar sistemleri, tıbbi cihazlar, haberleşme sistemleri, denetim ve alarm sistemleri veya aydınlatma sistemleri gibi önemli elektriksel yüklerinde korunmaya ve yedek enerjinin sağlanması gerekmektedir. Fan ses durumuna göre kasamı açıp temizlerim. Dünde güç kaynağımı açtım temizledim fanını yağladım.


Bilgisayar güç kaynagı

Güç kaynaklarının arıza sebebi oranında elektronik kapasitelerdir. Sürekli enerji altında kalan bir bilgisayar güç kaynağı hiç ummadığınız kadar kısa sürede arızaya yol açabilir. Tecrübelerimize göre standart bir güç kaynağı günde saat çalışmak koşulu ile ortalama sene içinde arızalanmaktadır. Kasa içinde güç kaynağı , harddisk, disket sürücü, CD-DVD sürücü yuvaları ve ön yüzeyinde açma-kapama butonu, HDD LE Power LED ve Ses jakları bulunmaktadır.


Yatay kasalar çoğunlukla bilgisayar üreticileri(HP, Dell, IBM…) tarafından piyasaya sunulur. Mini Tower Kasa: Dikey yapıdadır. MicroATX anakartlar için. Güç kaynağı tarafından sağlanan temel voltaj ve akım değerleri güç kaynaklarının üzerinde bulunan etiketlerde belirtilir. Sıradan bir bilgisayarın kullandığı güç.


Makelsan Lion Plus 8VA İnteraktif Kesintisiz Güç Kaynağı. Spike çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Dark TFX 130W güç kaynağı , mini formda tasarlanmış bilgisayar kasaları için TFX formda sınıfının en güçlü adayıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar