13 Haziran 2016 Pazartesi

Analog sensör

Analog sensör

Yaşadığımız ortamda her etki analog bir sinyale karşılık gelir. Bu yüzden analog sinyallere karşılık gelen dijital değerlerin bulunması gerekir. Bu projede yabancı bir kaynaktan alıntı yapacağım , gerçekten çok hoş yapılmış bir proje analog olarak motor hızı ölçebilmektedir.


Analog sensör

Genelde motor hız ölçüm projelerinde IR sensör kullanılmaktadır. Ancak bazı projelerde hall efeckt sensörü ile mıknatıs kullanılarak yapılabilir. Kart üzerindeki her sensör ayrı bir analog voltaj çıkışı sağlar. Her bir sensöre bir pull-up direnci bağlanmıştır.


Zeminin ışığı yansıtması veya cisimle olan mesafesine göre voltaj çıkışı analog olarak değişir. Yansıma arttıkça çıkış voltajı da yükselir. SVEtipi sinyal çevirici, bir sensörün analog çıkış sinyalini anahtarlama noktalarına çevirir.


Bu anahtarlama noktaları direkt olarak sinyal çeviricisine tanımlanabilir. Kısıtlı sensör kullanılabilen alanlar için idealdir. Analog kartların birkaç çeşidi olur. Medikalde kullanacağın sensörlerin fiziksel büyüklüklere hızlı tepki verebilmesi önemlidir.


Tabi olay sadece sensörle bitmez, bu sensörün çıkışının yorumlanıp gerekli işlemin kararlı bir şekilde yapılması gerekir. Her iki sensör de kızılötesi verici ve pozisyon algılayıcı ile nirengi (triangulation) yöntemini kullanarak ölçtükleri mesafeyi analog olarak raporlar. Registration is free and easy!


Analog sensör

Otomasyon sistemlerinde input ve outputlar için kullanılan dijital ve analog arasındaki farklar, bu iki input ile ilgili detaylı bilgiler, kullanım alanları. Mesela 24V ile çalışan bir proximity sensör önündeki nesneyi ya görür ya da görmez. Eğer görürse gördüm anlamında 24V olan giriş gerilimini çıkış ucuna verir. Bu sensör tipleri motorun arkasına takılır motorun hızına göre analog bir voltaj çıkartırlar. Solda yer alan fotoğrafta maxon motora bağlı bir takojeneratör modeli görebilirsiniz.


Takojeneratör aynı bir bisiklet dinamosu gibi çalışmaktadır. Spesifik giriş ışık, ısı, hareket, nem, basınç veya çok sayıda başka çevresel olaydan herhangi biri olabilir. RS4Modbus RTU üzerinden 0-10V analog sensör veya cihazlarınızı 16Bit ADC ile okumanızı sağlar. Bu çalışmada manyetik alanın değerini, çıkışından alınan analog gerilimle hesaplayabilirsiniz. Bu konumuzda ratiometrik hall efekt sensörleri hakkında ayrıntılı bilgi veremeyeceğiz.


Bunun yanı sıra, çoğu analog sensör bir op-amp ile birlikte kullanılarak belirli bir seviye üzerinde lojik (genellikle 5V veya V) çıkışı verecek şekilde kullanılabilir. Böylelikle analog çıkışlı sensörler, Raspberry Pi gibi ADC’ye sahip olmayan kontrolcüler ile kullanılabilir. Nitelikli ve dinamik kadromuzla, gelişen teknolojiden her daim faydalanarak, kaliteli, hızlı, güvenilir ve sürekli hizmetler sunmak.


Besleme voltajı ve toprak bağlantısı yapılarak, sensör çıkış bacağından okuma yapılabilmektedir. Hem dijital hem analog çıkış verdiğinden dolayı, farklı sistemlere rahatlıkla uyarlanabilir. LDR ışık sensörü bildiğiniz gibi analog değer döndüren bir sensör ve bu yüzden anaput pinlerinden birine bağlamanız gerekiyor.


BEDOK ANALOG ÇIKIŞLI ENDÜKTİF SENSÖR LER, Universal Elektrik Otomasyon stoklarındadır. Mesela robot projelerinizde okuduğunuz değere göre robotunuzu bir if döngüsüyle bu sensörden alacağınız değere göre yönetebilirsiniz. Gaz sensörlerinin MQ serisi elektrokimyasal bir sensör ile küçük bir ısıtıcı kullanır. Sensör kullanımı oldukça basittir. Bunlar bazı gazların bir dizi aralığı için hassastırlar ve oda sıcaklığında kapalı ortamlarda kullanılır.


Otomotivde, gerilim çıkısı genellikle 0-5V aralığında oldukça yaygın kullanılmaktadır. Arduino girişiyle okunabilir. Algılayıcıların birbirlerine göre birden fala guruba sınıflandırılması mümkündür. Her sensör ayrı bir analog voltaj çıkışı sağlar.


Dijital sistemlerde ayırım çok kesindir: Bir şey ya vardır, ya yoktur. Simge Elektrik uzun yıllardır tecrübesiyle TELCO, PULSOTRONIC firmalarının Türkiye distribütörüdür. Toptan satış humidity sensor analog Ucuz humidity sensor analog Partilerden, Güvenilir humidity sensor analog Toptancılardan satın alın. Solenoid solenoidvalf solenoid valf switch. CNYüzerinde iki adet LED bulunmaktadır.


Bu sensör yağmur ve su damlası sensörü olarak kullanılabilen bir üründür. Bu modül ile havanın yağış durumunu tespit edebilirsiniz. Modülün dijital çıkışından yapmur yağıp yağmadığını, analog çıkışından ise yağmur miktarını da ölçebilirsiniz. Ancak bağlı olan her iki sensör de (RTD) aynı tip özelliklere sahip olmalıdır. AĢağıda RTD modülü ile sensör arası bağlantı Ģekilleri verilmiĢtir.


Bunlardan basınç dönüĢtürücüsü ise ölçtüğü basıncı. Teslimat Hizmetini Keşfedin. Artık konumunuzu seçerek size özel indirimlerden yararlanabilir, siparişinizi aynı gün teslim alabilirsiniz.


Bayonet ve shell konnektörler DELTA dişi soket ebmpapst ebm papst ebm papst fiyatları ebmpapst istanbul ebmpapst karaköy ebmpapst türkiye endüstriyel konnektör fiş fotoseller kablo papuçları Konnektör Konnektör soket kukdong türkiye kukdong.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar