24 Haziran 2016 Cuma

Direnç renk hesaplama

Direnç renk hesaplama

Renkli dirençlerin okunmasında ilk renk rakam dördüncü renk ise çarpan yani olarak görünür sonuncu renk ise direncin toleransını belirler. Sadece aşağıdaki iki adımı gerçekleştirmeniz hesaplama yapmanızı sağlayacaktır. ADIM 1: Önce, hesaplamak istediğimiz direnç üzerinde kaç tane renkli şerit olduğunu sayıyoruz.


Avometre ile direnç renk kodları hesaplama yapmadan direnç değerini bulabilirsiniz. Ancak Elektronikçi olmayı kafanıza koyduysanız lütfen direnç renk kodlarını okumayı öğrenin. Biraz daha kolay bir yöntem son rengin karşılığına göre hesaplama sıfır ise haneli kohm olur (1k-2k-3k vs.) sıfır ise haneli kohm olur (10k-15k vs.) sıfır ise haneli kohm olur (100k-200k vs) sıfır ise mohm olur (1m-2m vs.) bütün iş renklerin rakam. Her bantı tıkladığınızda o bantta kullanabileceğiniz renkler ve değerlerini göreceksiniz. Renk seçtikten sonra otomatik olarak sonraki banta geçilerek onun değerleri ve.


Yazılarımızı sizlere o konu hakkında tüm bildiklerimizi sunmak için detaylı hazırlıyoruz. Bazen merak ettiğiniz şey daha spesifik olabilir. Renk değerlerini girdikten sonra direnç hesaplamasını yaptırıyoruz. Tabii tolerans seçilmezse her hangi bir tolerans hesaplaması yaptırmıyoruz.


Aynı zamanda tersi işlemleri de yaptırıyoruz. Bu kodlar sayesinde, direncin ohm değeri öğrenilir. Evet Arkadaşlar, elektronik hesaplamalar konusundaki programlarımın bir yenisi daha ile karşınızdayım.


Trimer Kondansatörün Tipi ve üzerindeki Renk Seçildiğinde Kapasitesini ve Çalışma Gerilimini Gösterir. Sitemizdeki içeriğin kullanımından doğabilecek. Yukarıdaki direnç için ise, ilk renk sarı, ikinci renk ise mordur. Tabloya baktığımızda sarının 4’e, morun 7’ye denk geldiğini görürüz.


Direnç renk hesaplama

Bu iki rakamı yanyana getirince sayısına ulaşırız. Renkler hesaplanırken direnç bacağına en yakın olan renkten okunmaya başlanır. Bantlı direnç renk kodlarını hata payını hesaplamak için oluşturulmuş online çalışan programın kodları verilmiştir. Güle Güle Kullanınız… Elektronik Paket 2. This feature is not available right now.


Kenara yakın olan renkler, birbirinin arkasına sırasıyla dizilirler. Bunlardan biraz daha ayrı duran renk bandı ise, bu direncin tolerans değerini. Uygulamamızda seçmiş olduğunuz değerlerin doğruluğunu direnç sembolü üzerinde görmeniz renk seçiminde hata yapma oranını azaltmaktadır. Son band ise toleranstır.


Direnç renk hesaplama

Bu yazımızda elektronik devrelerin hemen hemen tamamında bulunan bir devre elemanını, direnci ele alacağız. AHMET HİLMİ TUNA ÖZTÜRK 79views. Güçleri - 2W arasındadır. AYARLI DİRENÇLER Potansiyometre.


Etiket direnç renk kodları hesaplama programı. KIRMIZI, SİYAH, KAHVERENGİ, YEŞİL. Bunlardan ilk üç tanesi direncin değeri için son renk ise direnç toleransı için kullanılır. Hesaplama yapılırken, birinci ve ikinci renk yan yana yazılır bir rakam çıkarılır.


Bu hesaplama yöntemi temelini şu formülden alır;. Genellikle dirençler üzerinde veya adet renk bandı bulunur. Bu renkler direnç üzerine kodlanırken renkler direncin bir tarafına daha yakın olarak yerleştirilir. Değer okuması yaparken de renk bandının kenara en yakın olanından başlamak gerekir. Elektrik devrelerinde ise direnç devrede akıma karşı bir zorluk göstererek akım sınırlaması yapar.


Denklemeler de ise “R” harfi ile gösterilir. Diğer Hesaplama Makinaları (Others) Ohm kanunu hesaplayıcısı (Ohms Law Calculator) Peak RMS Hesaplayıcısı (Peak-RMS Convertor). Direncin birimi “Ohm(Ω)” dur.


Bu yazımızda sizlere direnç hesaplama işleminizi nasıl yapabileceğiniz hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızda sizlere verecek olduğumuz bilgilerle birlikte, direnç hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. ElectroDroid hesaplama araçları ve referanslar içeren kolay kullanımlı ve güçlü bir uygulamadır. Aşağıdaki araçları içerir.


Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az. Misafir Kullanıcı Cevap. Her renk bandı için renk değeri seçinizi yaptıktan sonra direncin değeri değişecektir.


Değişen rengi uygulama içerisinde bulunan direnç resmi üzerinde görebilirsiniz. Tolerans bandı için de renk belirttiğinizde direncinizi. Not: Bu yazılımı kullanarak renk ile renk dirençlerin renk hesabı yapılıyor. Daha fazla bilgi için gönderiyi ziyaret edin. Durum böyle olunca da okullarda veya kitaplarda ilk devre elamanı olarak direnç anlatılır.


Bu sıralamaya göre yapılacak hesaplama sonucunda elde edilen direnç değeri Ohm(Ω) olarak bulunacaktır. Bazı üreticiler renk kodu yerine direnç değerlerini yazmayı tercih etmektedirler. Volt Hesaplama - Watt Hesaplama - Amper Hesaplama - Ohm Hesaplama : Ana Sayfa Hakkımızda.


Quote Reply Topic: direnç renk kodu hesaplayan proğramı (istek).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar