13 Haziran 2016 Pazartesi

Dedektör devresi yapımı

Dedektör devresi yapımı

Bobin teli 12cm çapında tur sarılmalıdır. Başlık bobinine göre bu derinlik artmaktadır. Elektronik devre için gerekli dökümanları linkten indirebilirsiniz. Bakınız: Baskı devre hazırlamak Resimdeki devre yanlışlıkla kat büyük çıkmış.


Siz yarısı boyutta yapınız. Resimlerde malzemelerin yerleşimi açık şekilde görülüyor. Plaketteki baskı devre ile ares dosyası arasındaki baskı farklıdır sizleri yanıltmasın. Plaketi çıkarttıktan sonra baskı devre yollarını kalınlaştırdım. Yapacak arkadaşlar bu şekilde basabilirler.


Ares baskı devresini (.lyt) Buradan indirebilirsiniz. KARMAŞALISINI DA BAŞLIKLARIN İÇİ YAPIM VE SARIMLARI AYRICA MARKA DEDEKTÖRLERİN BAŞLIK İÇLERİ BAĞLANTILARI MAKİNEYE GREN SOKET İÇİ BAĞLANTILARINI VE MARKA MAKİNELERİN ANİ YAPMIŞ OLDUĞU ARIZA. Son olarak kartona pili yerleştirip çalıştırınız.


Dedektör devresi yapımı

Evde kolaylıkla ve masrafsız, gelişime açık metal dedektör yapımı. Bu projemizde basit bir manyetik alan dedektörü yapımını göstereceğiz. Projenin basit bir devresi bulunmakta ,devreyi kurup projemizi çalıştırdığımız da eğer sensör manyetik alan görürse buzzer dan alarm sesi verecek ve rgb led kırmızı olarak yanacaktır.


Bu sensörlerin diğer ismide. Kendi başınıza dedektör yapımına karar verdiniz ama ufacık bir elektronik bilgiye bile sahip olmasanız bile bu site sayesinde Transistör, Kapsitör, Direnç gibi en temel elektrik devre elemanlarından, 5Zamanlayıcı, İşlemsel Yükselteçler gibi entegre devrelere kadar bilgi sahibi olabileceksiniz. Dairesel kesimlerle hazırlanan ilk parça en uçta olmak üzere, sap kısmının içerisine elektrik devresi yerleştirilerek sistem tamamen hazır hale getirilebilir. Cihazın hazırlanışında en çok dikkat edilmesi gereken kısım bağlantı noktaları olmaktadır. Cep telefonu dedektörünün devre şeması şekil 4’de görülüyor.


Bu iletişim dedektör devresi ile tespit edilebiliyor. Yani telefon açıldığı sırada dedektör devresindeki kulaklıktan 2-saniye süresince parazitik sesler duyuluyor. Sonraki Rezonans Devreleri.


Paylaşımında anlatımın yanında çalışmayı gerçekleştirmek için ihtiyaç duyacağınız kaynak ko. Bir sürü metal dedektör devresi yaptım ama hiç birinden de istediğim verimi alamadım. Kesinlikle iş bobinde bitiyor.


EL YAPIMI DEFİNE DEDEKTÖRÜ NASIL YAPILIR? Arduino ile Polifonik Ses Oluşturma. Bu başlık altında elimizdeki Very Low Frequency (VLF) metal dedektörü devre şemalarını paylaşalım. Bizlere özel arşivimiz bulunsun.


Bunun dışında güvenlik amaçlı kullanılan tipleri de mevcuttur. Aşağıda aynı düzlem üzerine yerleştirilmiş alıcı-verici bobinleri yöntemi ile çalışan bir dedektörün yapımı anlatılmaktadır. Devre yapıldıktan sonra bobinlerin arama kafası içerisine sabitleme işlemine sıra gelir.


Bobinler arama kafası içersine kesinlikle sabitlenmelidir. Bu devre şeması düşük maliyetli bir metal dedektörü , tek bir transistör devre ve eski bir cep radio. This ‘i kullanmada başka bir şey değil Colpitts osilatör orta bant frekansta çalışan bir radyo, radyo ve devre aynı frequency.


First ayarlanmış radyo, radyo ve hiçbir sound. This üretmek için devre kapalı yendi aynı. GSM bandındaki sinyalleri tespit etmeye yarayan RF dedektör devresi yapımı. METAL DEDEKTÖR DEVRESİ Alan taramalarında yapılan çalışmalarda profesyonel özellikleri bulunan cihazlarla çalışmak gereklidir. Bu sayede taradığınız alan genişlese de verimli çalışmalar ortaya çıkabilecektir.


Siz de benzer bir proje yaptırmak istiyorsanız, kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra Proje Ekle bölümünden proje girişi yapabilir ve dakikalar içerisinde onlarca uzmandan fiyat ve teslim süresi teklifleri alabilirsiniz. Profosyonel metal dedektörü devre şeması. Nitelikli dedektör profesyonelce çalışan mühendislerin işidir. Metal dedektörü baskı devresi.


Leave a Comment Cevabı iptal et. E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Yapım Alan Tarama Cihazları. Devremizi aşağıdaki devre şemasına uygun olarak delikli kart yada pertinaks üzerine kurup lehim noktalarını lehimliyoruz.


Forumu incelediğimde birçok metal dedektör devresi örneği buldum ancak bunlar tam olarak profesyonel değil. Benim için banttan geçen kolinin içerisinde en az 2mm çapında metal olup olmadığını denetleyen bir sistem lazım. Bu projede, resimde gördüğünüz MQsensörü sigara dedektörü yapımında kullanılmıştır. Sigara içilmesinin yasak olduğu veya istenmediği ortamlarda sigara dumanı algılandığında buzzer devreye girerek uyarı sistemi oluşturmaktadır. Herhangi bir metal, dedektör bobinine yaklaştırıldığında, bir osilatörün frekansı.


Hem fazla ayar dugmesi yok, başlık bobinin yapımı çok kolay vede çok fonksiyonel bir cihaz. Bir dedektörcüyü fazlasıyla tatmin edeceğine inanıyorum. Yalnız ayrım özelliği ve LCD ekranı yok, bence olmaması daha iyi. Sniffer xr süper metal dedektörü gerek elektronik devresi gerekse arama derinliği ve yüksek. Tüm dedektör markaları içinde en cok tutulan dedektör modellerini size tavsiye ederiz.


Bursa dedektör merkezi uludağ dedektör en iyi dedektör markalarının satışını yapar. Dedektör kullanımı hakkında detaylı ögretimin yanısıra 7. Bu dedektörümüz çalışma ilkesi programlama ve maliyet araştırması kullanılabilirlik açısından sizinle her türlü detayı paylaşcam. Tüm kayıtları göster metal dedektör yapımı elektronik etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar