3 Temmuz 2017 Pazartesi

Akım rölesi

Bir elektrik devresinde fazdan giren akım , nötrden çıkar. Eğer devrede herhangi bir kaçak yok ise giren akımla çıkan akım miktarı birbirlerine eşittir. Kaçak Akım Koruma Röleleri Arsel den satın alın. Uygun fiyat avantajından yararlanın. Bu durumda açma bobini akımsız kalır.


Akım rölesi

Fazlar arasında meydana gelen kaçak ve sıkıntı akımı meydana gelmesi durumunda sekonder sargıda gerilim indüklenir ve açma bobini enerjilenerek anahtarın açmasını sağlar ve sistemi korur. Kaçak akım koruma rölesi ev ve işyerlerin de tesisatın girişine bağlanmalıdır. Resim 1’de de görüldüğü gibi terminaller ve sigorta arasında set edilen değerin üzerinde bir kaçak akım varsa devreyi keserek herhangi bir can ve mal kaybının önüne geçer.


Kaçak akım rölesi sistemde bağlandığı terminalin giren ve çıkan akım değerlerini ölçer. Bir motor besleme devresinde hattın başına konulan elektrik sigortaları, çalışma karakteristikleri sebebiyle motoru değil sadece hattı korurlar. Motorları arıza olmadan korumak için farklı röleler kullanılır. Aşırı akım rölesi , aşırı akımların motor sargılarına vereceği zararları önlemek için kullanılır. Buna rağmen pek çok elektrik tesisatçısı veya ev sahibi bu röleyi kullanmak istememektedir.


Bunun sebebi tesisatçılar için bağlantıyı bilmemek veya kaçak akım rölesinin sürekli atması gösterilebilir. A kaçak akım röleleri dahi vardır) kaçak akım rölesi kullanılmalıdır. A’lik kaçak akım rölesi insan hayatını koruma amaçlı kullanılır, 300mA’lik kaçak akım rölesi yangın riskini önelemek amacı ile kullanılır. Devreye giren ve devreden çıkan akım birbirine eşitse manyetik akı oluşmamaktadır.


Devre üzerinde olası bir kaçak akım olması durumunda ise toriod üzerinde akım dengesizliği sonucu fark oluşur. Buna rağmen elektrik tesisatçısı veya ev sahibi bu röleyi kullanmak istememektedir. Web sitemize hoş geldiniz. Yeni ürünler, indirimler ve sizlere özel sürpriz fırsatlardan anında haberiniz olsun. Elektronik kaçak akım koruma röleleri gerilime bağlı olarak çalışır.


Akım rölesi

Gerilim değerinin belli limitler dışına çıkması durumunda röle çalışmaz, bu da insan hayatı için tehlike arz eder. Kaçak akım (K.A.) rölesi devamlı olarak fazdaki akımı nötrdeki akımla kıyaslar. Topraklama ve kaçak akım rölesi arasındaki ilişki nedir, kaçak akım rölesi çalışmak için topraklama ne kadar önemlidir yazımızda bu sorulara cevap arıyoruz.


Mevcut ürünleri görüntülemek için başka bir ülke seçebilir veya şirket bilgilerine göz atmak için Küresel web sitemize gidebilirsiniz. AG Parafudr ürünleri sistemde bulunan elektriksel cihazları korurken kaçak akım röleleri ise insan hayatını olası bir kaçakta korumaktadır ve ülkemizde tüm tesislerde uygulanması zorunludur. Faz ve nötr arasındaki farkı hesaplayan ölçüm transformatörü yardımıyla faz hattından geçen akım miktarı ile nötr hattından geçen akım miktarı arasındaki fark hesaplanır. Bu tür bir hata, kaçak akım algılama rölesi tarafından kaçak akım gibi algılanacak olup devre kesiciye açtırma sinyali gönderecektir ve devre kesiciyi açtıracaktır. Bir başka deyişle sıfır yapacaktır.


Sorgulayan Adam TÜİSAG Üyesi. Artık konumunuzu seçerek size özel avantajlardan yararlanabilirsiniz. Konuma Özel İndiriÜrünleri adresinize özel indirimlerle satın alabilirsiniz. Aynı Gün Teslimat: Siparişiniz aynı gün içinde adresinize teslim edilir. Devre içerisine giren ve devreden çıkan akım koşulları birbirine eşit durumdaysa manyetik akı yer almamaktadır.


Ancak nominal olarak üzerinden akacak olan akıma göre seçilmelidir. Kendinden önceki devre kesicinin izin verdiği nominal akımı taşıyabilecek kapasitede seçilmelidir. Gelen akım ile dönen akım arasında fark olmadığı sürece her şey normaldir ve açtırma rölesi üzerinde sükunet halinin manyetik akısı akar. Fark akımı oluştuğunda akım trafosu sekonder sargılarında indüklenen gerilim nedeniyle açtırma rölesinin üzerindeki manyetik akı bozulur. Basitçe faz ve nötr arasındaki farkı hesaplayan ölçüm transformatörü yardımıyla faz hattından geçen akım miktarı ile nötr hattından geçen akım miktarı arasındaki fark hesaplanır.


Böylelikle oluşabilecek olumsuz sonuçları engellemiş olur. Bunu yaparken faz-nötr dengesini baz alır. C Tip Otomatik Sigorta 4xAmper. Tip Termik Röle 5-Amper. Sizden ricam yeni özel kanalıma abone olun eğlenceye hazır olun.


Arkadaşlar şantiyelerde bu rölenin kullanılması gerçekten çok zor, kullanabilen varsa tebrik ederim. Yangına karşı etkin korunma kaçak akım eşik değeri 3mA’dir. Röle üzerinde ayar vidasıyla akım ayarı yapılarak motorlar belirli sınırlar içerisinde korumaya alınmaktadır.


Entes Akım Koruma Rölesi CT-İle 5-60A Direkt AKC-03D. TL 13TL Elektrik Ürünleri. Kaçak akım , normal işletme yolunun içinde dönen akımın bulunmaması gereken iletken kısımlara çeşitli nedenlerle geçmesi suretiyle oluşur. Az önceki panoda kaçak akım koruma rölesi bulunmamaktadır.


Siz de paylaşımda bulunun! EBA’da yayınlanmasını istediğiniz içerikleri paylaşmak için tıklayın. Müşteriler Aynı Zamanda Bu Ürünleri Satın Alıyor. Aslında bir şey yoktur, o ana mahsus gerçekleşmiş bir durumdur. Sadece anlık bir voltaj dalgalanması yüzünden, aşırı akım rölesi kendisini korumaya almış ve pompa motorunu durdurmuştur.


Akım rölesi

Onca zamanı kaybederek, kilometrelerce yolu,. UC6VEV2xPAv6kgMMrHaDSneg?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar