16 Ağustos 2018 Perşembe

Arduino ile ses kontrol

Etiketler akıllı ev akıllı ev otomasyonu android ve arduino arduino arduino ses arduino uno rbluetooth modül bt voice hc otomasyon programlama ses. Kontrol için android uygulamas. Peki robotdevreleri olarak biz nasıl yaptık biraz ondan söz edeyim.


Arduino ile ses kontrol

Belirleyeceğimiz değere göre röle kullanarak AC yada DC herhangi bir cihazı kontrol edebilir, Ledler kullanarak farklı kombinasyonlarda yanmalarını sağlayabilir ve bunlara benzer pek çok amaçla bu sensör modülünü. Modülasyon işlemi gerçekleştiren bu tekniğin asıl amacı cihazlara verilen elektriğin gücünü kontrol altında tutmaktır. Yazacağımız kod ile , motoru yavaştan hızlıya doğru saniye hareket ettirip sonra tekrar yavaşça durduracağız.


Set içeriği güncellenmekte, setin linkini güncellendiğinde ekleyeceğiz. Ses sensöründe adet pin bulunmaktadır. Vcc pozitif besleme, Gnd negatif besleme, Out ise analog veri çıkışıdır.


Arduino ile ses kontrol

Bir yeri yanmış adını unuttum. Ses ↳ Motor, Mekanik ve G. Etiketler arduino araç çalışması arduino ollie arduino pro mini arduino ses kontrolü arduino uno ollie car örnek proje ses ile kontrol ses kontrolü smart arduino car Paylaş ! Unsubscribe from uğur şahingöz? RZtronics 484views.


Bu yazımızda da arduino ile mikrofon modülünden bahsedeceğim. Hoparlör yanında gelen kablo ile birlikte kullanılır. Mikrofon kartın üzerinde gelir. REC butonu: Kayıt yapmak istediğiniz zaman rec butonuna basılı tutun , kaydınız bittiğinde butonu bırakın.


Sadece ses seviyesini kontrol eder. Denemeleriniz esnasında ses çıkarmaktan yorulursanız ses sensörü alıcısına üfleyebilirsiniz de. Aklınızda fikir uyanması için bu videoyu izleyebilirsiniz.


Projede arduino uno kullanılmış. Bu ürünleri yurt dışından getirebilirsiniz. Bluetooth ile uygulama üzerinden kontrol , Ses ile kontrol , Sms ile kontrol bunlardan bazılarıdır.


Bu projemde android uygulama ile bluetooth üzerinden evde bulunan adet lambayı açıp kapatacağız. Klima görseli bulunduğundan klima kontrolü yapabiliriz. Bi ara motorlardan buzzer sesi gibi bir ses geliyordu.


Motor sürücü bozulmuş olabilir mi? Ayrıca motor sürücüyü başka pille de besledim ama sonuç aynı. Devremize geçecek olursak eğer devremizde bir adet step motor kullanılmıştır. Devre malzemesini bulamıyorsanız eğer bozuk bir yazıcı’dan yada oyuncak araba’dan rahatlıkla temin edebilirsiniz.


Bir diğer malzeme ise Anduino’dur. Devremizin akım yönünü kontrol edebilmemiz adet H Köprüsü’ne ihtiyacımız var. Sizin ses komutlarınızı analiz edip uygulayan robot projesidir. Listeme Ekle Karşılaştır. Arduino Saati Yazan Robot Malzemeleri.


Her karşılaştırma taramasının sonunda çağırılır. Bir kere dalga ezildiğinde CPU bağlanarak ISR çalışır. Elektronik devre mikrofon sayesinden gelen ses ile kontak açıp kapatır.


Böylelikle kontağa bağladığımız elektronik eşyaları kontrol edebilirsiniz. Bu konuda programın bize hata mesajını vermesini nasıl sağlaya biliriz. Fakat motordan sürekli ses geliyor. Herhangi bir titreşim yok.


Gelen ses rahatsız edici boyutta. Merhaba arkadaşlar forumda paylaşım yapmaya yeni başladım. Bu paylaşımım popüler geliştirme kartı arduino ile ilgili olacak. Android tabanlı cep telefonunuzdan vereceğiniz sesli komutları bluetooth üzerinden ileterek eşleştirme yapan ve uygulayan bir yazılım kullanıcılara faydalı olması dileğiyle.


Arduino ile ses kontrol

Bu sayede ışık yakıp söndürme, motor sürme gibi basit. Diğer cihazları sesle kontrol etmeye yardımcı olan düşük maliyetli bir modül üzerinde düşünüyoruz. Farklı kategorilere ayrılmış şekilde uygulamamıza ekleyebileceğimiz sensör bileşenleri, arama, mesaj atma gibi android sistem. HC-SROuzaklık sensörü, engeli algılamak için ultrasonik ses dalgalarını kullanır.


ARDUİNO MEGA İLE HC-BLUETOOTH MODULE. Kart üzerinde adet L293D motor sürücü entegresi mevcuttur. A ayrı DC motor veya 0. A ayrı step motor sürülebilir. DC Motorlar Step Motorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar