13 Ağustos 2018 Pazartesi

Basit devreler elektronik devre

Her işe başlarken olduğu gibi elektroniğe de başlarken basitten karmaşığa doğru yol izlemek en doğrusudur. Bu sayfamızda sizler için basit elektronik devreler listesi hazırladık. En basit elektronik devreyi sizler için sıraladık. Bugün paylaşacağımız elektronik devre çevresinde oluşan hareketlere tepki veren robot devresidir.


Herhangi bir devre tasarlarken bu tür devreler kullanmanız gerekebilir. Aşağıda basit bir regüle devresi paylaştım. Güç kaynaklarınızı korumak amacıyla yapılmış basit bir elektronik sigorta devresi. Hedefiniz işin mantığını anlayıp daha gelişmişini daha işlevselini yapmak birebir kopyasını yapmamak olmalıdır. Arduino arduino devreler arduino projeler basit devreler basit elektronik devreler.


FREKANS AYARLI PWM DEVRESİ, HİDROLİZ DEVRESİ, MOTOR HIZ KONTROL DEVRESİ 0-15Ah. Frenkansı bobinin sipirleri arasındaki mesafeyi açıp kapayarak ayarlıyabilirsiniz biraz zahmetli ama devre basit. Hobi amaçlı yapabileceğiniz çeşitli elektronik devre linkleri Su Seviye Göstergesi : Bu Su Seviyesi Göstergesi projesi, bir üst tankta veya herhangi bir su kabında su seviyesini algılamaya ve işaretlemeye yardımcı olan basit bir mekanizma kullanmaktadır. Bu RF600E ve RF600D devreleri yardımıyla FM uzaktan kodlayıcı ve kod. Siteye gösterilen ilgiye bağlı olarak da daha sonra deneyim gerektiren projeler, PIC uygulamaları vb.


Basit devreler elektronik devre

Yayınladığım elektronik devreleri gerçekleştirmek isteyenlerin sorunlarla karşılaşmaması için açıklamaları olabildiğince geniş kapsamlı tutmaya çalışacağım. Pic Mikroişlemci Projeleri. TUBİTAK-kendimiz Yapalım köşesinde Yayınlanmış Bütün Pic Projeleri. TEK BUTONLU ON-OFF ANAHTARI Bu devre tek butonla on-off yapar. Rdirencine paralel olarak röle bobinini sürebilirsiniz.


Kuyu ve depolardaki suyu pompayla boşaltırken yada tam tersi su doldururken seviye kontrolünü en basit bu devre ile sağlıklı bir biçimde yapabilirsiniz. Basit DIY BFO metal dedektörü. Temel elektronik malzemelerle kolayca yapılabilen bu proje, fikir olarak ilginç bir özellik taşıyor.


Devrenin yapımı oldukça basittir. Piyasada bu tür bardakların satışı yapılıyor aslında. Geçen hafta elektronik bir devre yapmak için civarında elektronik malzeme aldım.


Yarıiletkenler, kondansatörler, dirençler çeşit çoktu. Ayrıca neredeyse tüm sayfalarda. O günde öyle yaptım ve ilginç bir durumla karşılaştım. Eğer baskı devre ile yapacaksanız. BASİT 5V REGÜLE DEVRESİ sabit 5v verebilen basit bir regüle devresi.


Basit devreler elektronik devre

Anladığım kadarıyla Dzener diyot normal diyot gibi kullanılmış Dzener diyot voltajı kırpma amaçlı kullanılmış. Bilgisayar veya elektronik kit devrelerle şebekeye bağlı yüksek akım çeken yüklerin kontrol ve izolesinde kulanılabilecek basit bir devre. Güç kaynağınızda olabilecek tehlikeli voltaj yükselmelerinde cihazınızı koruyabileceğiniz basit bir devre. Mosfet güç uygulamalarınızda kullanabileceğiniz basit bir devre kısadevre koruma devresi.


Fırat Deveci facebook paylaşımında karşıma çıktı. P ve N tipi yarı iletken kullanılarak yapılan en basit aktif elektronik elemana diyot denir. Kapı devreleri , flip-flop gibi işleri yapacak türleri vardır.


Elektrik akımını tek yönde geçirir. Başlıkta sadece vumetre devresi olarak geçsede devre sadece vumetre olarak değil voltmetre olarakda kullanılabiliyor. Hassas yapıda olan elektronik cihazlara sabit değerde DC sağlamak için çeşitli tiplerde regüle devreleri geliştirilmiştir. Regülatör devrelerinde, transistör, zener diyot veya entegre gerilim regülatörleri kullanılır. Zener Diyotlu Regülatör Zener diyot ile yapılan basit regülatörler küçük akımlarda uygundur.


Word belgesini indirip detaylı devreye bakabilirsiniz. Word Belgesini İndirmek İçin Buraya Tıklayınız. Yıllardan beri üretim teknolojileri alanında yapılan çalışmalar sonunda, elektronik devre elemanları ucuza üretilmiştir. Bunun sonucu günümüzde birçok kişi elektroniği hobi olarak seçmiştir. Fakat yapılan devrelerin ucuzluğu yanında baskı devreye dökmek zahmetli ve pahalıdır.


Colour Sensor - basit renk algılayıcı devre mavi yeşil kırmızı. Elime elektronik kart içeren cihazlar geliyor sizin sayenizde arızayı bulup cihazı tekrar çalışır hale getiriyoruz. Ustalarım sizden ricam basit devlerin takibi ve bu devrelerin yorumlanması hususunda olacaktır. Bu kitap elektrik- elektronik mühendisliği eğitiminin temel elektronik derslerinin ilk basamağı olan elektronik devre elemanlarının tanıtımı, çalışma prensipleri ve bu elemanların kullanıldığı basit , temel elektronik devrelerin anlatımını kapsamaktadır.


Daha önce led aydınlatma ile ilgili enerji tasarruflu led lamba projemi paylaşmıştım basit bir devre ile şebeke voltajını düşürüp, doğrultup beyaz led çalıştırılıyordu. Arkadaşlar bu sayfada basit cw telsiz yapımı içerikli bir video paylaşacağım. Ben de cw telsiz yapımı nı video ile anlatacam. Baskı devre , devrenin sorunsuz olarak çalışmasında önemli bir etkendir.


Basit devreler elektronik devre

L2Pozitif regülatör entegresi üzerine kurulu devre üzerinde direnc ve diyot değişimi ile 1. AH veya 7AH aküleri şarj edebilirsiniz ya da PCB. Beaglebone ile proje geliştirmek isteyen kişiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar