27 Ağustos 2018 Pazartesi

Radyodan dedektör yapımı

Hesap Makinası ve Radyo ile metal dedektörü yapımı. TL ye el yapımı dedektör demişsin öyle bir şey varsa hemde metreyi gösteriyormuş al. Ama neyi gösteriyormuş altın gümüş ayırt ediyormuymuş boşluk tesbit ediyormuşmuş bari, Kardeş bana sorarsan TL degil istersen TL olsun önce dene sonra al, denemeden kastım bilezik felan gibi bir şeyleri göm sonra alanda taraması yap. Kendi el imalatım eskiden kalma basit metal dedektörleri var.


Radyodan dedektör yapımı

Liseli öğrencilerin seviyesinde. Beğeni Mühendislik Diplomayla olmaz. He was unsuccessful because the metal bed Garfield was on confused the detector. M ORTA DALGA Radyo ALICISI Adet CALCULATOR HESAP. Bu frekansların geneline radyo dalgaları denilmekte ve metal üzerinden geçtiklerinde frekansları yansıtabilmektedirler.


Bu yapı oldukça basit bir yapı olacaktır. Daha profesyonel anlamda çalışmalar için daha ayrıntılı. Bu kez yayınlanan yazılım, alışılmışın biraz dışında. Daha önce Androidli akıllı telefonlarda çeşitli versiyonlarını gördüğümüz bir çeşit metal dedektörü görevi gören bir uygulamayı Ovi Store üzerinden ücretsiz olarak sunuyor Offscreen. Yukarıda şekillerde görüldüğü gibi dedektör kısmı hazırlanıyor.


Radyodan dedektör yapımı

Bir özceki adımda referans bobinin sarıldığı gibi bu dedektör kısmı da sarılıyor. Bobin uçlarını ince zımpara ile zımparalayın. Paylaşımında anlatımın yanında çalışmayı gerçekleştirmek için ihtiyaç duyacağınız kaynak ko. Her osilatörde normalde aynı frekansta salınım yapmaktadır fakat metal sezen osilatörün bobinine metal cisim yaklaştırıldığında osilasyon frekansı değişir.


Metal dedektörü yapımı Bu devrede adet colpitts osilatör bulunmaktadır. Havadan sinyal ölçebiliyor veya basitçe rf dedektör vazifesi görebiliyor, 3volt ile çalışıyor, çok ufak boyutlu ve düşük maliyetli, kalibrasyon gerekmiyor, üzerinde ekstradan saat bulunuyor. AM radyo devremizi silikon yardımıyla montajlıyoruz. Daha sonra bu devreye lehim yardımıyla bobinimizi ve volt pilimizi montajlıyoruz ve daha sonra. Ama bu işe yeni başlayacak kişiler için denenmiş kolay el yapımı bir metal dedektörünü dilim döndügü kadarıyla yazmaya çalışayayım.


AM firakanslı bir kücük radyo ve bir hesap makinası, Radya AM fırakansına getirilir ve acılır. Bu mekanizmayı bir sapa monte ediyoruz. En basit ev yapımı metal dedektörün üretimi bile sizin için başarısızlıkla sonuçlanabilir. İkincisi, gerekli sayıda takım ve parça alımı belirli bir miktar paraya ihtiyaç duyacaktır. Düşünün: evde bir metal detektörü nasıl toplanırkullanılan metal detektörü.


Volksturm, birçok amatör radyo amatörleri. RF sniffer veya RF dedektör diye adlandırılan bu cihazlar, ortamdaki en küçük elektromanyetik etkinliği algılayabiliyor. Bu yazıda, cep telefonlarının çalıştığı GSM bandındaki sinyalleri tespit etmeye yarayan bir RF dedektörünün yapımı anlatılıyor.


Oldukça basit ve etkili bir projedir. Kapı zili için muhafaza kutusu. Havya,lehim,matkap ve muhtelif proje malzemeleri. Ucuz radyo vericili kapı zili. PIR sensörünün kelepçesini sökerek döner kısmı dışında kalan kısımdan güç kartını çıkartıyoruz.


Altta bulunan resimlerde görülen. GercekTUBE komik videolar, ilginc videolar, en begenilen videolar içerikli video sitemiz artık yayında. Kullanıcı, ürün incelemesi yaparken birçok teknik ve teknolojik ürün özelliği ile karşılaşmaktadır.


Bu özellikler bazen anlaşılır bazen de anlaşılası çok mümkün olmayan mesleki bilgilerden oluşmaktadır. Evde radyo anteni yapımı Evde bulabileceğiniz malzemelerle çekimi önemli ölçüde arttıran radyo anteni yapımını göreceksiniz. Projenin yapımı bana aittir. Verici kısımda üretilen elektromanyetik dalga bir metale rastladığı zaman, metal üzerinde bir akım indüklenir(faraday akımları - girdap akımları). Ev yapımı metal dedektörleri : basit ve daha karmaşık.


Dedektörler radyo frekansı ile çalışan cihazlardır. Metal ayırmalı ve derin algılamalı dedektörlerin yapımı tecrübe gerektirir. Yapım Alan Tarama Cihazları. Nitelikli dedektör profesyonelce çalışan mühendislerin işidir.


Radyodan dedektör yapımı

Elsan Firması amatörce dedektör yapmak. PIC12F6ile metal dedektör devresi PIC ile metal dedektör yapımı konusunda örnek olabilecek basit bir uygulama yazılımı microc ile hazırlanmış. Bu elektromanyetik alan içerisinde bulunan metallerin enerjisini tespit edebilmek için sürekli olarak radyo sinyalleri gönderir. Bunun için detaylı bilgi sahibi olmak ilk kuraldır.


Bunun yanısıra konuya uzman olmayan kişiler tarafından paylaşılan benzer bilgiler, radyo , televizyon veya elektronik eşya tamiri yapar gibi dedektör yapılabileceğini iddia etmişlerdir. Askeri birliklerde mayınları ararken, insanüstü aramalarında ve güvenlik taramalarında, arkeolojik ve jeolojik kazılarda da metal dedektörü kullanılır. Bu dedektörlerin belli bir çalışma prensibi vardır.


Radyodan dedektör yapımı

Birkaç malzeme kullanarak devre kartını sizin yerinize tutabilecek, lehimleme işlerinizi kolaylaştırabilecek bir lehimleme yardımcısı yapımı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar